Safari i Kruger nasjonalpark

Opplev to nasjonalparker på safari utenfor allfarvei i Sør-Afrika. To ukjente safari-perler; iSimangaliso Wetlandpark ligger i et våtmarks området mens Manyoni Private Game Reserve har mer typisk safari vegetasjon. 

På denne turen har du like stor sjans for å se dyr som de fleste andre safarier, men det er færre turister å se. Sjansen for å se «the Big5» har du også på safari utenfor allfarvei. Vi liker steder litt utenfor allfarvei, vi unngår safari på asfalt veier/stier eller i safari busser. Vi ønsker å dele den ekte safari følelsen og nærheten til naturen.

Opplevelsene er også mer variert av flere grunner, forskjellig type natur og mulighet til å møte afrikansk kultur. Urfolket iSiZulu og Thonga bor i området rundt  iSimangaliso og Zulu-folket i området rundt Manyoni Private Game Reserve. Prismessig er denne ruten litt billigere enn de kjente stedene som Kruger.

Cape Town

Cape Town i Sør-Afrika ligger utrolig vakkert til på Afrikas sydspiss. Opplev denne koselige byen som har så mye å by på, alt fra byliv til storslått natur. I denne turen har vi også inkludert en tur til  Sør-Afrikas sydligste punkt Kapp Det Gode Håp, en tur opp på Table Mountain og ut til den historiske øya Robben Island.  Vi har også vinsmaking og en tur til de vakre vindistriktene rundt Cape Town. I nesten 400 år har man laget vin her, og navn som Stellenbosch, Paarl og Franschhoek er kjente for de fleste vinkjennere. Så 

Cape Town har en spennende miks av kulturer og en historie som er såpass nær i tid at folk flest har sin egen opplevelse å fortelle. På denne reiseruten vil dere få med dere mye av det som er å oppleve i og rundt Cape Town, og ha tid til museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene på egen hånd.

Dere  blir møtt få flyplassen i Cape Town og kjørt til hotellet.

Det kan være godt å bare slappe av etter den lange reisen, ellers så kan du ta turen opp til Table mountain for å nyte utsikten over vakre Cape Town. 

Om dere liker å gå tur er det flott å ta turen opp til fots og ta den kjente taubanen ned. Alternativet er å ta taubanen eller føttene i bruk både opp og ned.

Det er både praktisk og hyggelig å bo i den populære bydelen populære V&A Waterfront. Her kan du trygt spasere til alle de gode restaurantene uten å være avhengig av transport. Her ligger også mange museer, markeder og mange utrolige gode sjømat restauranter.

I denne pakken har vi inkludert City Lodge som er et  tre stjernes hotell med 207 rom. Alle rom har bad, air-con, TV, safe og vannkoker. Hotellet har svømmebasseng, mini-gym, restaurant og bar.  4 overnattinger. 

dagsturer fra Cape Town

En dag med nydelige naturopplevelser! Etter frokost på hotellet blir dere hentet og turen går Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. 

Det er et uforglemmelig skue å se Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste. 

Turen går videre til de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og p.g.a den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Dere har lunsj her før dere kjører tilbake mot Cape Town.

Lunsj og inngangsavgifter for egen regning.

Ta turen opp til Table mountain om dere ikke gjorde det den førte dagen. Om dere ønsker å oppleve Robben island så bør det forhåndsbestilles, vi hjelper selvsagt til med det. Regn en halv dag for Robben island.

Kanskje dere heller vil benytte dagen til å se Cape Town, både townships og den koloniale delen. Vi kan evt hjelpe å bestille en sightseeing om dere ønsker det. Det finnes flere topper å bestige rundt Cape Town, i tillegg vil jeg anbefale en ettermiddag på Clifton Beach. Les mer om ting å gjøre i Cape Town.

Nå skal du nyte livet i rolige og vakre omgivelser! Du blir hentet på hotellet og turen går til den hyggelige landsbyen Franschhoek i vindistriktet sør for Cape Town. 

I det intime sentrumet i Franchhoek finner du koselige restauranter, pannekake-kafeer, boutiquer og kunstgalleri. Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike, og de startet selvsagt med vinproduksjon da dette området passer perfekt til drue og vin produksjon. 

I og rundt denne byen finnes vinkjellere både over og under jorden og det er her man virkelig kan boltre seg med gourmet måltider. Midt i sentrum ses den hvite kirken. I dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Franschhoek er kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og forretninger som selger antikviteter.

Bo i sentrum av den lille koselige byen Franschhoek i gåavstand til de små butikkene og hyggelige spisestdene.  La Fontaine Guest House er et fire stjerners gjestehus som er vakkert innredet med farger og et luksuriøst design. La Fontaine har 17 romslige suiter i ulike romkategorier, og gjestehuset har to svømmebasseng. 3 overnattinger.

I tillegg til å kose seg i den hyggelige landsbyen og nyte dagen ved bassenget så må man få med seg en tur med vin-toget. Liker du å sykle er det gøy å oppleve området på en sykkeltur, eller kanskje det frister mer med en tur på hesteryggen?

Franschhoek Wine Tram er en unik og rolig måte å se Franschhoek-dalen- Du reiser gjennom bølgende landskapet i en åpen trikk, stopper på noen av Sør-Afrikas eldste og mest fremtredende vingårder. På hvert stopp er det forskjellige aktiviteter, det være seg vinsmaking, en kjeller-tur, lunsj eller bare en spasertur gjennom vingårdene. 
Turen tar deg rett inn i hjertet av Franschhoek-dalen, og du får oppdage den sanne essensen av Franschhoek Valleys pittoreske vingårder, fantastisk natur, varm gjestfrihet, mat i verdensklasse, fine viner og en 300 år lang historie. 
Vi kan hjelpe med å reservere bord på en av restaurantene på turen om dere ønsker det, dette bør gjøres ved bestilling av turen.

En guidet sykkeltur fra vingård til vingård. Nyt vakkert landskap og hør spennende historier og lær om flora og fauna. Akkurat passe trim mellom hvert vinstopp, og selvsagt blir det en deilig lunsj på en av vin-gårdene! Dette er en dag for sansene, men ikke glem å ta bilder – her er mange «insta-moments»!

Om du foretrekker en vin tur med egen guide/sjåfør får du selvsagt sett et større område. Du får besøke flere av de fantastiske vingårdene i Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue som benyttes av mange vingårder – pinotage. Dagen toppes med en pikniklunsj på en av vingårdene.

Ta turen på hesteryggen med en guidet ridetur gjennom skog og over fjell hvor du stopper på vingårdene Rickety Bridge og Mount Rochell før dere returnerer til stallen. Det er totalt 2 ½ time med riding og ca 30 – 45 min stopp på hver av vingårdene.

Tidlig frokost før dere blir hentet og kjørt til flyplassen  i Cape Town. Turen hit tar ca 50 minutter. Fly Cape Town  Durban. Ved ankomst Durban Int flyplass venter en leiebil på deg og du kjører til St. Lucia. Turen tar ca 3 timer.

safari utenfor allfarvei Sør-Afrika

St. Lucia er en liten fiskelandsby som ligger midt i iSimangaliso, Sør-Afriaks første UNESCO verdensarv område. St. Lucia er kjent for sitt biologiske mangfold, fungerende økosystemer og sin globale skjønnhet.  Området er hjem til 243 sjeldne og truede arter og 50 endemiske arter som forekommer innen et begrenset område. Parkens attraksjoner inkluderer spektakulære fjellspenner, tilgang til de mest sørlige korallrevene i Afrika, sin varierte flora og fauna, inkludert delfiner, humpback hvaler, skilpadder, sort og hvitt neshorn, elefanter, bøffel og 250 fiskearter og 526 fuglearter, og mer enn 3000 forskjellige plantearter. Selve navnet iSimangaliso betyr ”mirakel”. Her finnes de kulturelle iSiZulu og Thonga folket. Det finnes ingen andre steder likt iSimangaliso i verden.

Kingfisher Lodge som ligger i et av de mest spennende områdene i Sør-Afrika.  Det er en liten hyggelig lodge med bare 8 rom med privat bad og eget uteområdet. Rommene har air-con, safe og kaffe/te fasiliteter. Hotellet har en hage med svømmebasseng. 3 overnattinger.

Kos deg i en hyggelige hagen med vakker utsikt over landskapet. 

På ettermiddag/kveld  blir et en solnedgangs cruise! Du blir hentet på  ettermiddagen og tatt med på cruise på innsjøen ved St. Lucia i solnedgangen. Her får du se en rekke fuglearter, krokodiller og flodhester. Tar ca 2 timer.  

Du blir hentet på morgenen og får selv oppleve og se hvorfor St. Lucia våtmarksområde er blitt gitt denne internasjonale statusen. 

En spennende safari gjennom naturreservatet ender i paradiset Cape Vidal. Her er det sandstrender så langt øyet kan se. Ypperlige forhold for snorkling og fisking.

I løpet av dagen vil du lære om de 5 ulike økosystemene finnes i denne parken og samt nyte synet av et rikt fugle og dyreliv. Pikniklunsj på stranden i  Cape Vidal.   

 

I dag starter jakten på «The Big 5»!

Etter frokost kjører dere til vår favoritt safari lodge i Zululand, kjøreturen tar ca. 2 timer. Lunsj på lodgen i Zululand og tid til litt avslapping før du drar ut på ettermiddagssafari på leting etter “The Big Five” (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard) og det blir garantert fantastiske safariopplevelser. 

Turen går til Thanda private viltreservat. Reservatet har et fantastisk dyreliv med mulighet til å se ”The Big Five”. Thanda har vunnet en rekke priser og det er ingen tvil om at de er blant de beste stedene for safari. Reservatet strekker seg over cirka 14 000 hektar.

løve på safari i afrika

Du bor i trygge og hyggelige telt i safari stil, du har selvsagt både bad, himmelseng og egen terasse med flott utsikt utover reservatet. Thanda Tented Camp består av 15 telt bygd i koloni safari–stil, godt egnet for de som søker en autentisk safariopplevelse. Disse teltene er flott innredet med himmelseng og har hvert sitt eget bad og terrasse med flott utsikt utover reservatet. Leiren har boma (grillområde) og et restauranttelt hvor man kan nyte kveldene. På de varme sommerdagene er det godt å kjøle seg ned i bassenget.
Om du har lyst til å oppleve safari til fots bør det forhåndsbestilles, det kommer evt i tillegg til pakkeprisen. 

3 overnattinger. 

Spennende safari dager:
På morgenen er sjansen er størst for å se dyr. Så safari dagen starter tidlig, vanligvis rundt kl. 05:00 med litt te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang.
3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende «brunsj». 

Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker,  da er det deilig å tilbringe tiden ved svømmebassenget eller kanskje lese en bok i skyggen? Rundt kl. 15:00 er det  «High Tea», en snack lunsj, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. 

Safari er i åpen landrover med deres egen safariguide og «tracker» (spor-leser), det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

safari tips.

 

Etter morgensafari og frokost kjører dere tilbake til Durban Int flyplass. Kjøreturen tar ca. 4 timer. Du leverer leiebilen på flyplassen i god tid før avreise.

Pris kr. 21.975 pr. person etter dagens valuta kurser

  • Transport: Cape Town Int flyplass – City Lodge – La Fontaine – Cape Town Int flyplass
  • Overnatting 13 netter:
    City Lodge  – 4 netter i Standard Room
    La Fontaine – 3 netter i Deluxe Room
    Kingfisher Lodge – 3 netter i Standard Room
    Thanda Tented – 3 netter i Luxury Tent
  • Måltider (Frokost alle/Lunsj 3/Middag 3)
  • Table Mountain billetter
  • Guidet tur av Kapphalvøya (gruppetur)
  • Wine Tram billetter
  • Båt tur på Lake St. Lucia
  • Guidet tur av Cap Vidal, St. Lucia
  • Safariaktiviteter som spesifisert i programmet
  • Service fra SagaReiser før og under oppholdet
  • Parkavgifter
  • Ikke-refunderbar bestillingsavgift: 1500,- NOK per person

Ikke inkludert

  • Flybilletter
  • Leiebil
  • Tips 
 
Vi har valgt å utelate flybilletter er fordi flybilletter er billigst å bestille på nett privat. Vi hjelper til med råd om bestilling av flybilletter, men du bestiller selv.

 

Leiebil – AVIS: Vi har en god avtale med Avis som inkluderer:
Premium Collision Damage Waiver (CDW), Premium Theft Loss Waiver (TLW,tyveri og kollisjonsskade, Third Party Liability forsikring, General Publiv Liability forsikring, Location Surcharge, Claim Admin avgift (kun under ulykke), fri km, dekk og felg skade, hjulkapsel, frontrute, turistskatt, MVA på 15%. Ekstra fører inkl.

Foreslår at dere leier som følger: 
Dag 8: Bilen hentes ut ved ankomst Durban Int flyplass
Dag 14: Bilen leveres ved avreise Durban Int flyplass
Dette er leiebil i 7 dager (Avis opererer med døgnpriser)
Klasse M eller lignende: vil da koste 1.115,- Zar per døgn = 7.805,- Zar 

Dere vil i tilfelle bli fakturert av oss og for leien.

I tillegg vil det være:
Dokument- og administrasjonsavgift: 115,- Zar
Levering og henting innen 25km radius: 600,-Zar (kontortid)
(Utenom kontortid – 1.100, – Zar)
Enveisavgift innen Sør-Afrika vil beløpe seg til maks 2.050, – Zar

Dette vil bli belastet dere av Avis etter reisen.

Forespør safari i Sør-Afrika

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Takk for din bestilling!

Vi sjekker om ledig plass og kommer tlbake til deg så snart som mulig.